About Intellectual Property IP Training IP Outreach IP for… IP and... IP in... Patent & Technology Information Trademark Information Industrial Design Information Geographical Indication Information Plant Variety Information (UPOV) IP Laws, Treaties & Judgements IP Resources IP Reports Patent Protection Trademark Protection Industrial Design Protection Geographical Indication Protection Plant Variety Protection (UPOV) IP Dispute Resolution IP Office Business Solutions Paying for IP Services Negotiation & Decision-Making Development Cooperation Innovation Support Public-Private Partnerships The Organization Working with WIPO Accountability Patents Trademarks Industrial Designs Geographical Indications Copyright Trade Secrets WIPO Academy Workshops & Seminars World IP Day WIPO Magazine Raising Awareness Case Studies & Success Stories IP News WIPO Awards Business Universities Indigenous Peoples Judiciaries Genetic Resources, Traditional Knowledge and Traditional Cultural Expressions Economics Gender Equality Global Health Climate Change Competition Policy Sustainable Development Goals Enforcement Frontier Technologies Mobile Applications Sports Tourism PATENTSCOPE Patent Analytics International Patent Classification ARDI – Research for Innovation ASPI – Specialized Patent Information Global Brand Database Madrid Monitor Article 6ter Express Database Nice Classification Vienna Classification Global Design Database International Designs Bulletin Hague Express Database Locarno Classification Lisbon Express Database Global Brand Database for GIs PLUTO Plant Variety Database GENIE Database WIPO-Administered Treaties WIPO Lex - IP Laws, Treaties & Judgments WIPO Standards IP Statistics WIPO Pearl (Terminology) WIPO Publications Country IP Profiles WIPO Knowledge Center WIPO Technology Trends Global Innovation Index World Intellectual Property Report PCT – The International Patent System ePCT Budapest – The International Microorganism Deposit System Madrid – The International Trademark System eMadrid Article 6ter (armorial bearings, flags, state emblems) Hague – The International Design System eHague Lisbon – The International System of Appellations of Origin and Geographical Indications eLisbon UPOV PRISMA Mediation Arbitration Expert Determination Domain Name Disputes Centralized Access to Search and Examination (CASE) Digital Access Service (DAS) WIPO Pay Current Account at WIPO WIPO Assemblies Standing Committees Calendar of Meetings WIPO Official Documents Development Agenda Technical Assistance IP Training Institutions COVID-19 Support National IP Strategies Policy & Legislative Advice Cooperation Hub Technology and Innovation Support Centers (TISC) Technology Transfer Inventor Assistance Program WIPO GREEN WIPO's Pat-INFORMED Accessible Books Consortium WIPO for Creators WIPO ALERT Member States Observers Director General Activities by Unit External Offices Job Vacancies Procurement Results & Budget Financial Reporting Oversight

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2021-0034

1. Sökande

Sökanden är Victoria Park AB, Sverige, företrädd internt.

2. Innehavare

Innehavaren är S.C., Sverige.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet <victoria-park.se>.

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. WIPO Center skickade en inbjudan avseende komplettering av ansökan till Sökanden den 13 oktober 2021. Sökanden inkom med komplettering av ansökan den 13 oktober 2021. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om ansökan den 15 oktober 2021. Innehavaren lämnade inte in ett svar och följaktligen meddelade WIPO Center Parterna om Innehavarens uteblivna svar den 25 oktober 2021.

WIPO Center utsåg Johan Sjöbeck som ensam Tvistlösare i detta ärende den 23 november 2021. Tvistlösaren har lämnat in en deklaration om opartiskhet och oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Bakgrund

Av handlingarna i ärendet framgår att Sökanden, VICTORIA PARK AB, med organisationsnummer 556695-0738, äger det svenska ordvarumärket VICTORIA PARK med registreringsnummer 401746 och registreringsdatum den 20 februari 2009. Varumärket är registrerat för varor/tjänster i klass 36, 37 samt 43. Vidare kan konstateras att företagsnamnet VICTORIA PARK AB registrerades den 27 maj 2008.

Det omtvistade domännamnet <victoria-park.se>, som registrerades av Innehavaren den 6 februari 2021, används för att sprida information som ska störa Sökandens verksamhet.

Sökanden har begärt att ärendet vid uteblivet svar ska avgöras enligt reglerna för påskyndat förfarande.

5. Yrkanden

Sökanden har begärt att domännamnet <victoria-park.se> ska överföras till Sökanden.

6. Parterna har anfört

A. Sökanden

Sökanden, som är ett svenskt fastighetsbolag med företagsnamnet VICTORIA PARK AB, äger varumärket VICTORIA PARK. Det omtvistade domännamnet <victoria-park.se> är identiskt med eller liknar Sökandens åberopade rättigheter. Innehavaren använder det omtvistade domännamnet i ond tro för att sprida negativ information om Sökanden i syfte att skada Sökandens anseende.

B. Innehavaren

Innehavaren har inte besvarat Sökandens ansökan.

7. Diskussion och Slutsatser

Enligt Registreringsvillkoren ska ett domännamn överföras till den som begärt tvistlösningsförfarandet om:

A. domännamnet är identiskt med eller liknar ett varukännetecken eller ett näringskännetecken; vilket har rättsgrund i Sverige och till vilket den som begärt tvistlösningen kan visa rätt; och

B. domännamnet har registrerats eller använts i ond tro; och

C. innehavaren inte har någon rätt eller berättigat intresse till domännamnet.

För att den som ansökt om tvistlösning ska nå framgång med sin ansökan måste samtliga tre villkor vara uppfyllda.

Efter genomgång av de omständigheter och den utredning som Sökanden åberopat och som har lämnats obestridda av Innehavaren gör Tvistlösaren följande bedömning.

A. Domännamnet är identiskt med eller liknar en rättighet vilken har rättsgrund i Sverige och till vilken den som begärt tvistlösningen kan visa rätt

Det omtvistade domännamnet <victoria-park.se> är identiskt med eller liknar Sökandens företagsnamn VICTORIA PARK AB samt Sökandens varumärke VICTORIA PARK.

B. Domännamnet har registrerats eller använts i ond tro

Sökanden har gjort sannolikt att det omtvistade domännamnet har registrerats och använts i ond tro.

C. Innehavaren inte har någon rätt eller berättigat intresse till domännamnet

Rätten att framföra kritik mot Sökanden ger inte per automatik någon rätt att registrera eller använda ett domännamn som är identiskt med eller liknar ett varumärke till vilken Sökanden kan visa rätt.

Mot bakgrund av vad Sökanden obestritt har anfört i ärendet, finner Tvistlösaren att det inte framkommit några omständigheter som ger anledning till slutsatsen att Innehavaren, i Registreringsvillkorens mening, ska anses ha en rätt eller berättigat intresse till det omtvistade domännamnet.

8. Beslut

Tvistlösaren föreskriver att domännamnet <victoria-park.se> ska överföras till Sökanden.

Johan Sjöbeck
Datum: 29 november, 2021