About Intellectual Property IP Training IP Outreach IP for… IP and... IP in... Patent & Technology Information Trademark Information Industrial Design Information Geographical Indication Information Plant Variety Information (UPOV) IP Laws, Treaties & Judgements IP Resources IP Reports Patent Protection Trademark Protection Industrial Design Protection Geographical Indication Protection Plant Variety Protection (UPOV) IP Dispute Resolution IP Office Business Solutions Paying for IP Services Negotiation & Decision-Making Development Cooperation Innovation Support Public-Private Partnerships The Organization Working with WIPO Accountability Patents Trademarks Industrial Designs Geographical Indications Copyright Trade Secrets WIPO Academy Workshops & Seminars World IP Day WIPO Magazine Raising Awareness Case Studies & Success Stories IP News WIPO Awards Business Universities Indigenous Peoples Judiciaries Genetic Resources, Traditional Knowledge and Traditional Cultural Expressions Economics Gender Equality Global Health Climate Change Competition Policy Sustainable Development Goals Enforcement Frontier Technologies Mobile Applications Sports Tourism PATENTSCOPE Patent Analytics International Patent Classification ARDI – Research for Innovation ASPI – Specialized Patent Information Global Brand Database Madrid Monitor Article 6ter Express Database Nice Classification Vienna Classification Global Design Database International Designs Bulletin Hague Express Database Locarno Classification Lisbon Express Database Global Brand Database for GIs PLUTO Plant Variety Database GENIE Database WIPO-Administered Treaties WIPO Lex - IP Laws, Treaties & Judgments WIPO Standards IP Statistics WIPO Pearl (Terminology) WIPO Publications Country IP Profiles WIPO Knowledge Center WIPO Technology Trends Global Innovation Index World Intellectual Property Report PCT – The International Patent System ePCT Budapest – The International Microorganism Deposit System Madrid – The International Trademark System eMadrid Article 6ter (armorial bearings, flags, state emblems) Hague – The International Design System eHague Lisbon – The International System of Appellations of Origin and Geographical Indications eLisbon UPOV PRISMA Mediation Arbitration Expert Determination Domain Name Disputes Centralized Access to Search and Examination (CASE) Digital Access Service (DAS) WIPO Pay Current Account at WIPO WIPO Assemblies Standing Committees Calendar of Meetings WIPO Official Documents Development Agenda Technical Assistance IP Training Institutions COVID-19 Support National IP Strategies Policy & Legislative Advice Cooperation Hub Technology and Innovation Support Centers (TISC) Technology Transfer Inventor Assistance Program WIPO GREEN WIPO's Pat-INFORMED Accessible Books Consortium WIPO for Creators WIPO ALERT Member States Observers Director General Activities by Unit External Offices Job Vacancies Procurement Results & Budget Financial Reporting Oversight

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2020-0021

1. Sökande

Sökanden är Suprasys AB, Sverige företrädd av Forefront Consulting Group AB, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är J.L., Danmark.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet <suprasys.se>.

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att Ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om Ansökan den 3 april 2020. Innehavaren lämnade inte in ett Svar och följaktligen meddelade WIPO Center Parterna om Innehavarens uteblivna Svar den 4 maj 2020.

WIPO Center utsåg Tomas Norström som ensam Tvistlösare i detta ärende den 6 maj 2020. Tvistlösaren har lämnat in en Deklaration om Opartiskhet och Oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Bakgrund

Sökanden registrerade den 22 maj 2014 företagsnamnet ”Suprasys AB”.

Domännamnet <suprasys.se> registrerades den 10 november 2014 med J.L. som Innehavare.

5. Yrkanden

Sökanden har, inom ramen för en ansökan om ett alternativt tvistlösningsförfarande, yrkat att domännamnet ska överföras till Sökanden.

Innehavaren har inte svarat på ansökan.

6. Diskussion och Slutsatser

Ett domännamn får – enligt registreringsvillkoren för toppdomänen .se – föras över till den som begärt tvistlösningen om domännamnet är identiskt med bl.a. ett näringskännetecken (företagsnamn) som Sökanden har rätt till. Vidare är det en förutsättning för överföring att domännamnet har registrerats eller använts i ond tro och Innehavaren inte har något rätt eller berättigat intresse till domännamnet.

Tvistlösaren konstaterar att domännamnet är identiskt med Sökandens företagsnamn. Enligt vad Sökanden uppgett registrerade Innehavaren domännamnet för Sökandens räkning men har därefter inte gått att nå för en överföring av namnet till Sökanden. I avsaknad av andra uppgifter får registreringen av namnet därmed anses ha gjorts i ond tro och inget har framkommit om att Innehavaren skulle ha någon rätt till namnet. Förutsättningar finns således för att överföra domännamnet till Sökanden.

7. Beslut

Tvistlösaren beslutar att överföra domännamnet <suprasys.se> till Sökanden.

Tomas Norström
Datum: 7 maj 2020