About Intellectual Property IP Training IP Outreach IP for… IP and... IP in... Patent & Technology Information Trademark Information Industrial Design Information Geographical Indication Information Plant Variety Information (UPOV) IP Laws, Treaties & Judgements IP Resources IP Reports Patent Protection Trademark Protection Industrial Design Protection Geographical Indication Protection Plant Variety Protection (UPOV) IP Dispute Resolution IP Office Business Solutions Paying for IP Services Negotiation & Decision-Making Development Cooperation Innovation Support Public-Private Partnerships The Organization Working with WIPO Accountability Patents Trademarks Industrial Designs Geographical Indications Copyright Trade Secrets WIPO Academy Workshops & Seminars World IP Day WIPO Magazine Raising Awareness Case Studies & Success Stories IP News WIPO Awards Business Universities Indigenous Peoples Judiciaries Genetic Resources, Traditional Knowledge and Traditional Cultural Expressions Economics Gender Equality Global Health Climate Change Competition Policy Sustainable Development Goals Enforcement Frontier Technologies Mobile Applications Sports Tourism PATENTSCOPE Patent Analytics International Patent Classification ARDI – Research for Innovation ASPI – Specialized Patent Information Global Brand Database Madrid Monitor Article 6ter Express Database Nice Classification Vienna Classification Global Design Database International Designs Bulletin Hague Express Database Locarno Classification Lisbon Express Database Global Brand Database for GIs PLUTO Plant Variety Database GENIE Database WIPO-Administered Treaties WIPO Lex - IP Laws, Treaties & Judgments WIPO Standards IP Statistics WIPO Pearl (Terminology) WIPO Publications Country IP Profiles WIPO Knowledge Center WIPO Technology Trends Global Innovation Index World Intellectual Property Report PCT – The International Patent System ePCT Budapest – The International Microorganism Deposit System Madrid – The International Trademark System eMadrid Article 6ter (armorial bearings, flags, state emblems) Hague – The International Design System eHague Lisbon – The International System of Appellations of Origin and Geographical Indications eLisbon UPOV PRISMA Mediation Arbitration Expert Determination Domain Name Disputes Centralized Access to Search and Examination (CASE) Digital Access Service (DAS) WIPO Pay Current Account at WIPO WIPO Assemblies Standing Committees Calendar of Meetings WIPO Official Documents Development Agenda Technical Assistance IP Training Institutions COVID-19 Support National IP Strategies Policy & Legislative Advice Cooperation Hub Technology and Innovation Support Centers (TISC) Technology Transfer Inventor Assistance Program WIPO GREEN WIPO's Pat-INFORMED Accessible Books Consortium WIPO for Creators WIPO ALERT Member States Observers Director General Activities by Unit External Offices Job Vacancies Procurement Results & Budget Financial Reporting Oversight

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Ärendenummer: DSE2019-0046

1. Sökande

Sökanden är Victus Medical Holding AB, Sverige, företrädd av Wesslau Söderqvist Advokatbyrå (WSA Law), Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är T. S., Sverige.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet <triodus.se>.

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att Ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om Ansökan den 21 november 2019. Innehavaren lämnade inte in ett Svar och följaktligen meddelade WIPO Center Parterna om Innehavarens uteblivna Svar den 26 december 2019.

WIPO Center utsåg Tomas Norström som ensam Tvistlösare i detta ärende den 8 januari 2020. Tvistlösaren har lämnat in en Deklaration om Opartiskhet och Oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Bakgrund

Domännamnet <triodus.se> registrerades den 5 december 2018.

Sökanden innehar varmärket TRIODUS, som registrerades den 2 maj 2019.

5. Yrkanden

Sökanden har yrkat att domännamnet ska öveföras till Sökanden.

Domännamnsinnehavaren har som tidigare nämnts inte kommit in med något formellt svar. Dock inkom Domännamnsinnehavaren med en e-post kommunikation till WIPO Center den 22 november 2019 där han har bl.a. anfört att han underlåtit att förnya domännamnet och att han saknar intresse för det. Det är därför inte av betydelse vem som gör anspråk på domännamnet.

6. Slutsatser

Tvistlösaren konstaterar att Domännamnet är identiskt med ett varumärke som har rättsgrund i Sverige och till vilket den som begärt tvistlösningen kan visa rätt. På grund härav och med beaktande av Domännamnsinnehavarens inställning finner Tvistlösaren att förutsättningar finns för att föra över domännamnet till Sökanden.

7. Beslut

Tvistlösaren beslutar att domännamnet <triodus.se> ska överföras till Sökanden.

8. Sammanfattning

Domännamnet är identiskt med Sökandens varumärke. Domännamnsinnehavaren har använt Domännamnet i ond tro genom att dirigera trafik till en hemsida där han rekommenderade konkurrerande produkter. Någon rätt eller berättigat intresse för Domännamnsinnehavaren har inte framkommit.

Tomas Norström
Datum: 13 januari 2020