About Intellectual Property IP Training IP Outreach IP for… IP and... IP in... Patent & Technology Information Trademark Information Industrial Design Information Geographical Indication Information Plant Variety Information (UPOV) IP Laws, Treaties & Judgements IP Resources IP Reports Patent Protection Trademark Protection Industrial Design Protection Geographical Indication Protection Plant Variety Protection (UPOV) IP Dispute Resolution IP Office Business Solutions Paying for IP Services Negotiation & Decision-Making Development Cooperation Innovation Support Public-Private Partnerships The Organization Working with WIPO Accountability Patents Trademarks Industrial Designs Geographical Indications Copyright Trade Secrets WIPO Academy Workshops & Seminars World IP Day WIPO Magazine Raising Awareness Case Studies & Success Stories IP News WIPO Awards Business Universities Indigenous Peoples Judiciaries Genetic Resources, Traditional Knowledge and Traditional Cultural Expressions Economics Gender Equality Global Health Climate Change Competition Policy Sustainable Development Goals Enforcement Frontier Technologies Mobile Applications Sports Tourism PATENTSCOPE Patent Analytics International Patent Classification ARDI – Research for Innovation ASPI – Specialized Patent Information Global Brand Database Madrid Monitor Article 6ter Express Database Nice Classification Vienna Classification Global Design Database International Designs Bulletin Hague Express Database Locarno Classification Lisbon Express Database Global Brand Database for GIs PLUTO Plant Variety Database GENIE Database WIPO-Administered Treaties WIPO Lex - IP Laws, Treaties & Judgments WIPO Standards IP Statistics WIPO Pearl (Terminology) WIPO Publications Country IP Profiles WIPO Knowledge Center WIPO Technology Trends Global Innovation Index World Intellectual Property Report PCT – The International Patent System ePCT Budapest – The International Microorganism Deposit System Madrid – The International Trademark System eMadrid Article 6ter (armorial bearings, flags, state emblems) Hague – The International Design System eHague Lisbon – The International System of Appellations of Origin and Geographical Indications eLisbon UPOV PRISMA Mediation Arbitration Expert Determination Domain Name Disputes Centralized Access to Search and Examination (CASE) Digital Access Service (DAS) WIPO Pay Current Account at WIPO WIPO Assemblies Standing Committees Calendar of Meetings WIPO Official Documents Development Agenda Technical Assistance IP Training Institutions COVID-19 Support National IP Strategies Policy & Legislative Advice Cooperation Hub Technology and Innovation Support Centers (TISC) Technology Transfer Inventor Assistance Program WIPO GREEN WIPO's Pat-INFORMED Accessible Books Consortium WIPO for Creators WIPO ALERT Member States Observers Director General Activities by Unit External Offices Job Vacancies Procurement Results & Budget Financial Reporting Oversight

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Vennootschap Onder Firma V.O.F. Huurkraam.nl, Roelof Hofman v. Boiten

Zaaknr. DNL2014-0014

1. Partijen

De Eiser is de vennootschap onder firma V.O.F. Huurkraam.nl, Roelof Hofman uit Assen, Nederland, vertegenwoordigd door Bierens en Van Boven Advocaten, Nederland.

De Verweerder is Boiten uit Stadskanaal, Nederland, vertegenwoordigd door DAS, Nederland.

2. De Domeinnaam

De onderhavige domeinnaam <huureenkraam.nl> (de "Domeinnaam") is geregistreerd bij SIDN via Registrar.eu.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het "Instituut") op 11 april 2014. Het Instituut heeft op 11 april 2014 per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de Domeinnaam. In antwoord hierop heeft SIDN op 14 april 2014 bevestigd dat de Verweerder geregistreerd staat als de domeinnaamhouder en heeft SIDN de contactgegevens van de Verweerder overgelegd. In antwoord op een melding van het Instituut dat de Eis administratieve gebreken bevatte, heeft de Eiser op 14 april 2014 een aangepaste Eis ingediend. Het Instituut heeft vastgesteld dat de aangepaste Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de "Regeling").

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut de Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 15 april 2014 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 5 mei 2014. Het Verweerschrift is bij het Instituut ingediend op 23 april 2014. De Verweerder antwoordt daarin als volgt op de stellingen en beweringen in de Eis:

"Verweerder heeft contact opgenomen met zijn registrar om de domeinnaam aan eiser over te dragen. Vanwege deze procedure is de overdracht niet mogelijk. Verweerder heeft contact gezocht met eiser om de overdracht alsnog te regelen. Eiser heeft echter aangegeven dit via deze procedure te willen bewerkstelligen. Verweerder bericht u dan ook dat hij de domeinnaam niet wenst te behouden en mee te willen werken aan de overdracht."

Op 29 april 2014 heeft SIDN het mediation proces aangevangen. Op 6 mei 2014 heeft SIDN partijen geïnformeerd dat het geschil niet door middel van het mediation proces is opgelost.

Op 7 mei 2014 heeft de Eiser nadere stukken ingediend.

Het Instituut heeft Remco M.R. van Leeuwen op 20 mei 2014 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Oordeel en Bevindingen

Artikel 10.2 van de Regeling verplicht de Geschillenbeslechter in overeenstemming met de Regeling te handelen en te beslissen over zijn eigen bevoegdheid. Artikel 10.4 verplicht de Geschillenbeslechter zorg te dragen voor een spoedig verloop van het geschil. Artikel 19.1 verplicht de Geschillenbeslechter de procedure te beëindigen, onder meer, als blijkt dat het niet nodig is de procedure voort te zetten.

Uit het Verweerschrift blijkt dat de Verweerder onvoorwaardelijk wil meewerken aan de overdracht van de Domeinnaam. In het licht van artikel 19.1 van de Regeling, acht de Geschillenbeslechter het juist de Eis toe te wijzen op basis van de verklaring van de Verweerder. De Geschillenbeslechter voegt hieraan toe dat hij geen inhoudelijk oordeel heeft gevormd over het geschil op basis van de door partijen ingediende stukken.

De door de Geschillenbeslechter gehanteerde aanpak is in lijn met uitspraken onder de UDRP1, waaronder Williams-Sonoma, Inc. v. EZ-Port, WIPO Case No. D2000-0207; en Slumberland France v. CHadia Acohuri, WIPO Case No. D2000-0195.

5. Uitspraak

Op basis van het bovenstaande en in overeenstemming met de artikelen 1, 14 en 19 van de Regeling beveelt de Geschillenbeslechter de wijziging van de domeinnaamhouder van de domeinnaam <huureenkraam.nl> zodat de Eiser in plaats van de Verweerder domeinnaamhouder wordt.

Remco M.R. van Leeuwen
Geschillenbeslechter
Datum: 2 juni 2014


1 Het mechanisme van de Regeling is vergelijkbaar met de Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP), zie Technische Unie B.V. and Otra Information Services v. Technology Services Ltd., WIPO Case No. DNL2008-0002.